Marketing


Overzicht Marketing-tools:

Een e-mail adres

Een e-mailadres is tegenwoordig onmisbaar. Voor een professionele uitstraling is een gratis e-mailadres, zoals bijvoorbeeld hotmail "not done". Het is ook niet nodig want voor een paar centen heb je een eigen e-mailadres. Met een eigen website beschik je overigens vaak automatisch al over meerdere eigen e-mailadressen.

Een eigen website

Met uitzondering van misschien enkele beroepen is een eigen website tegenwoordig eigenlijk ook onmisbaar. Een professionele site met een eigen domeinnaam is tegenwoordig al mogelijk vanaf 600 euro. De website van Freelancenetwerk is gemaakt door Mingos

Een visitekaartje

Vistaprint heeft vaak voordelige aanbiedingen en een goede kwaliteit.  (Tip: kies voor de langzaamste verzend termijn; dit is goedkoper en in de praktijk heb je ze meestal toch veel sneller in huis).

Persberichten

Bij de start of als je nieuws te melden hebt, is het slim om een persbericht te sturen. Dat kan je doen naar lokale kranten en online. Voor € 49,-- (incl. btw)  kun je ook je persbericht online plaatsen bij AllePersberichten.nl. Deze dienst verspreidt je persbericht ook via email en rss naar aangesloten journalisten. 

Handleidingen:

Handleiding voor het electronisch versturen van een persbericht.  

Handleiding Persberichten

Virale Marketing 

Bij virale marketing laat je eigenlijk anderen meewerken. Met name Internet leent zich uitstekend voor deze marketingvorm.

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. We noemen er hier een paar.

Een digitale nieuwsbrief

Via een digitale nieuwsbrief kun je je klanten op de hoogte houden van interessant nieuws of aanbiedingen m.b.t. uw bedrijf. Via je website, kun je bezoekers attent maken op het lidmaatschap van de nieuwsbrief. Sluit de nieuwsbrief bijvoorbeeld af met een oproep om de nieuwsbrief door te sturen naar relaties.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is ook een vorm van virale marketing. Hierbij gaan anderen aan de slag gaan om jouw produkt of diens te promoten, meestal via hun eigen website. Deze affliaties (promotors) ontvangen dan provisie als het produkt of de dienst daadwerkelijk via hen verkocht wordt. Grote bedrijven maken hier vaak al gebruik van maar ook voor een klein bedrijf kan dit een interessante mogelijkheid zijn.

Realiseer je wel dat het meedoen aan een affiliate marketing campagne tot een sterke toename van  klanten kan leiden. Het is mogelijk om een eigen affiliate marketing programma te starten maar voor kleine ondernemers is dat nogal bewerkelijk. Daarom zijn er affiliate netwerken waarbij al een groot aantal affiliates zijn aangesloten. Het affilate netwerk handelt ook alle betalingen en provisies af.

Een affiliate netwerk waar je goed en voordeling kunt starten met affiliate marketing is: TradeTracker

Eerst meer weten...?

Eerst meer weten over affiliate marketing?  Kijk eens op Internet-Geld-Verdienen .  

 

 

Customize This