Informatie voor Startende Freelancers en ZZP-ers


Wil je starten met Freelancen, werken als zelfstandige of twijfel je nog? We hebben hier wat dingen op een rij gezet om het starten wat makkelijker te maken:

Freelancers en ZZP-ers zijn eigenlijk gewoon zelfstandig ondernemer. De belastingdienst maakt dan ook geen onderscheid. Het enige risico is dat de belastingdienst je niet aanmerkt als ondernemer maar van oordeel is dat  er sprake is van een fictieve dienstbetrekking. Opdrachtgevers vragen daarom vaak om een VAR-verklaring van de belastingdienst.

De VAR-verklaring is met ingang van 2016 afgeschaft en vervangen door model-overeenkomsten. Meer informatie op de site van de belastingdienst.

Een jaar lang gratis boekhouden

Bij e-boekhouden kunnen startende ondernemers een jaar lang gratis online hun boekhouding doen. e-Boekhouden.nl biedt alle functionaliteit die je als startende ondernemer nodig hebt. Van het maken van facturen in je eigen opmaak met je logo, het invoeren van afschriften en bonnetjes, tot je btw-aangifte.

Meld je hier aan voor een jaar gratis boekhouden

Heb je een zakelijke bankrekening nodig?

Dat is niet verplicht, maar wel handig, vooral voor het aangeven van je omzet- en inkomstenbelasting. Knab staat bekend als de meest voordelinge oplossing voor ZZP-ers en kleine ondernemers.

Is je bedrijf jonger dan 3 jaar? Dan krijg jij bij Knab zelfs een compleet bankpakket waarvoor je het eerste jaar helemaal niets betaald!

Gratis cursus voor Startende Ondernemers:

Als je meer wilt weten over wat ondernemen verder allemaal betekent, volg dan deze Uitgebreide Gratis starters cursus. ontwikkelt door Adminstratiekantoor Henk Kral en aangeboden op Cursusnetwerk.

Gratis workshop smart-doelen-stellen

Deze workshop is vooral handig als je voor zichzelf eens helder op een rij wilt zetten wat je belangrijkste doelen zijn. "SMART" wil zeggen: 

  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Acceptabel
  • Realistisch
  • Tijdgebonden

Gratis Cursus Boekhouden

Praktijkgerichte gratis cursus boekhouden voor starters

Verder:

Op Kletskous, het weblog van Catharina Bethlehem, intiatiefneemster van Freelancenetwerk, een serie over starten als zelfstandige of freelancer zonder startkapitaal. De serie bestaat uit acht delen. Hier de link naar deel 1.

Hoe kom je aan klanten? 

Feit is (helaas) dat de klanten meestal niet vanzelf komen. Om meer klanten te krijgen, zul je aan acquisitie moeten doen. Zie voor meer informatie hierover onze aparte sectie over acquisitie en marketing .  

Tip:

Informeer ook altijd even bij je gemeente. Veel gemeenten, met name de wat grotere bieden vaak ondersteuning aan starters, zoals bijvoorbeeld een gratis starterscursus of een begeleidingstraject.


  
 

Customize This