Meneer van Dijk


Ik ben DTP’er, ontwerper en fotograaf met een boedelbak aan ervaring bij diverse gerenommeerde reclamebureaus. Expert in Adobe InDesign, Photoshop, Lightroom en Illustrator. Keynote en PowerPoint beheers ik redelijk. Aan mijn ‘opleiding’ bij De Zetbazen in de jaren 90 heb ik een grote liefde overgehouden voor typografie en mooi zetwerk. Ik heb een scherp oog voor detail in beeld en tekst en haal er voldoening uit om een concept of merkidentiteit tot in de kleine finesses in de juiste vorm te gieten. Lay-out, kadrering, interlinie, spatiëring. Ik zie het als absolute uitdaging om precies het juiste lettertype te vinden. Dat is dan misschien het enige waar ik een beetje old-school in ben, want ondanks de snelheid en vluchtigheid van het produceren van hedendaagse campagnes en presentaties moet het grafisch kloppen. Een digitale ambachtsman dus. Of een Pietje Precies, zo je wilt.

 

Daarnaast is fotografie mijn grote passie. Wat eigenlijk meteen begon als uit de hand lopende hobby - nog in de analoge tijd - is in de laatste jaren uitgegroeid tot een aanvulling op mijn normale dtp- en vormgevingswerkzaamheden. Ik fotografeer zowel in de studio als daarbuiten, digitaal en analoog als gewenst. Ik ben een goede beeldbewerker en ben niet bang voor high-res retouche of beeldmanipulatie. Sterker, ik vind het een van de leukste dingen om te doen. Dat maakt dat ik breed inzetbaar ben. Mijn CV heb ik bijgevoegd en mijn portfolio is te vinden op meneervandijk.com

 

Kortom, met mijn ervaring en en pluspunten van typografie en zetwerk aan de ene kant en fotografie en beeldbewerking aan de andere denk ik zeker een goede plek in te kunnen nemen in zowel reclame- als designbureau of als allround beeldman van een zelfstandige klant.

Customize This