Nieuws voor Freelancers en ZZP'ers


Buzdeals - Nieuw Inkoopplatform voor Freelancers en ZZP-ers

korting voor freelancers en kleine ondernemersBuzdeals is een nieuw portal, waar ondernemers, freelancers en ZZP-ers flinke korting (minimaal 30%) kunnen krijgen via gezamenlijke inkoop. Het werkt simpel: Je meld je op de site aan voor een deal en als er genoeg deelnemers zijn, gaat het door.

Het aanbod is nog niet zo groot, maar zal snel worden uitgebreid volgens Buzdeals. Op dit moment vind je vooral veel aanbiedingen voor trainingen op het gebied van Projectmanagement, logistiek, financien en ICT. Ook zijn er deals voor onderhoudspakketten van auto's.

Gebruikers kunnen ook zelf bepaalde deals voorstellen; bij genoeg belangstelling wordt er dan een leverancier gezocht. Ga naar de website van Buzdeals voor meer informatie.

 

 

 

Meer Ondernemers in de BBZ

Kleine ondernemers voelen steeds meer de gevolgen van de economische crisis. De economische situatie voor deze groep is in het laatste kwartaal van 2011 verslechterd. Dat blijkt uit de IMK-Index (initiatief van het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf, IMK), waarin wordt becijferd hoeveel kleine ondernemers in nood verkeren.

"Het lijkt erop dat terughoudend consumentengedrag een belangrijke rol speelt, want vooral leveranciers van consumentenproducten en –diensten hebben het moeilijk. Het aantal luxebestedingen is gedaald en vooral kleine ondernemers lijken daarvan de dupe", volgens Han Dieperink (algemeen directeur IMK).

Bron: IMK

Het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (BBZ) is ingesteld om zelfstandigen uit de bijstandswet te houden. Via het BBZ kun je tijdelijk een uitkering krijgen bij financiele problemen. Daarnaast biedt het BBZ ook hulp aan oudere zelfstandigen met een niet-levensvatbaar bedrijf of wanneer je je bedrijf wilt beëindigen. Meer informatie op de website van het Ministerie van Sociale Zaken.

Webwinkel verboden op bedrijfsterrein

Er is de afgelopen tijd veel te doen over webwinkels. Dit naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak, waarbij werd geoordeeld dat een webwinkel niet op een bedrijfsterrein zou mogen zijn gevestigd, vanwege het bestemmingsplan. De rechter vond dat een webwinkel valt onder detailhandel. Daarbij rijst ook meteen de vraag of een webwinkel in een pand met alleen een woonbestemming dan wel mag. .

Brancheorganisatie Thuiswinkel.org wil binnenkort het gesprek aangaan met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over de rol van webwinkels in het ruimtelijk beleid. De organisatie vindt dat bestemmingsplannen vaak verouderd zijn en geen rekening houden met webwinkels.

Bron: Twinklemagazine

 

Customize This